Taivaalla lenteli pääskysiä ja välillä niitä syöksyi liiteriin avonaisesta ovesta. Niillä on kait pesäpaikan etsintä menossa. Korkealla matkasi kurkiaura ja pihapuista kuului lintujen kilpalaulanta. Talon alla taitaa olla oravalla pesä, sillä yksi uskalikko kulki reiästä sisään ja ulos, vaikka ulkona piti vahtia japsityttö. Puut ja pensaat alkoivat vihertää ihan humauksessa. Kesä alkoi!

Hikihatussa on sinun työtäsi tekemän tai-jotain-sinne-päin. Helatorstai meni kelkkoessa multaa, hiekkaa ja kiviä paikasta A paikkaan B sekä puita pilkkoessa. Siinä tuli hyvät hiet jo ennen saunomista. Helatorstain jälkeen ulkolämpötila saavutti sellaiset lukemat, että kuumuus vei voimat. Niinpä tuli pukerrettua kaikenlaista pientä kuten käännettyä maata kukkapenkeistä ja perustettua "ruusutarha". Tämän ruusutarhan alku on vanhasta juhannusruususta erotettu muutama tikku. Pakollinen ja aina yhtä mieluisa kirppiskierros paikallisella kirppiksellä tuotti minulle kaksi vanhaa Arabian ruusukahvikuppia ja ystävälle lisäyksen hänen Grapponialasiastiakokoelmaansa. Ihan muista kaupoista tuli hankittua sadevesiastia ja uudet tikkaat.

Putkiremontti alkaa ensi viikolla. Paikallinen putkimies alkaa kaivaa ja jatkaa niin kauan, että vuotokohta löytyy. Jospa jo viikon päästä vesi juoksisi putkissa saunaan, eikä tarvitsisi juoksuttaa sitä itse ämpärillä.

Japsityttö huolehtii tauoista ja pistää välillä leikiksi.

Kesään kuuluu ulkona syöminen.