Mökkikausi ja grillauskausi alkoivat! Sää vaihteli lämpimästä auringonpaisteesta koleaan tihkusateeseen. Vappuaattoiltana grillattiin ensimmäistä kertaa melkein kesäiseltä tuntuneessa auringonpaisteessa.

Vapun alla vesilaitoksen putkimies kävi katsomassa, että marraskuussa tehty vesimittarikaivo oli kunnossa ja kaikki putket paikoillaan sisällä ja ulkona. Putkimies totesi, että vesimittari pyörii, vaikka vesi ei juokse talossa eikä saunalla. Vuotokohdaksi paikantui vanhan betonirenkaan sisällä oleva liityntäkohta, jossa on saunan veden tuloputki ja poistoputki. Samantien piti katkaista vedet saunalta. Kun saunassa ei ole pataa eikä kiukaan kyljessä "vesikanisteria", luolamies juoksi saunomisen välillä vesiämpärin kera talosta saunaan. Jos olisin älynnyt panna talon lämminvesivaraajan aiemmin päälle, pesuvesi olisi ollut ehkä hieman lämpimämpää.

Jonkinlainen kaivuuoperaatio on pihassa taas edessä, sillä syvällä oleva liityntäkohta on purettava ja tilalle tehtävä jokin muu ratkaisu. Paikalle on tilattava putkimies ja ehkä myös erikseen kaivuri. Toivottavasti verottaja suhtautuu myötämielisesti kotitalousvähennysten hakemiseen, eikä verottajalta saatava helpotus kaadu johonkin pieneen sivuseikkaan. Näyttää siltä, että anomus lähtee siihen suuntaan joka vuosi. Ai niin, täytyypä pian muistaa tehdä se kotitalousvähennysanomus viime vuoden töistä.

Pihatyöt eivät lopu, eikä se kait ole tarkoituskaan. Kahdeksan riukumaista puuta meni nurin ja 12 vanhan sireenipensaan nuorta osaa pääsi uuden kasvun alkuun. Loput vanhasta sireenistä pilkottiin hävitettävien kasaan. Sireenit saivat lannoitteksi kompostista multaa sekä puutarhamultaa (200 l) ja vähän hiekkaa. Samalla hyödynnettiin pihaan ilmestynyt hevosen jättämä läjä ja onpa yhden puu alla vähän japsitytönkin lannoitetta. Japsityttö sai näin oman sireenipensaan. Toivottavasti näistä sireeneistä edes osa juurtuu.

Sireenien istutuskokeiluja. Silmuja näkyy jo.

Kun koivun alla ei menesty oikein mikään kasvi, niin ei sitten. Kiviä riittää ja lisää nousee aina, kun lapiolla maata kaivaa.

Näin se kasa alkaa taas muodostua. Osasta tulee polttopuuta ja osasta poisvietävä risukasa.