On se aika vuodesta, että marjat on muutettava mehuiksi. Eilen poimin punaherukoita ja mustaherukoita n. viisi sankollista. Punaherukat olivat kypsiä, mutta mustat eivät ehkä kuitenkaan ihan. Mustarherukan maun voimakkuudessa on vielä toivomisen varaa. Niinpä jätin pari mustaherukkapensasta odottamaan poimintaa vielä muutaman päivän. Taisin tehdä tämän saman erehdyksen myös vuosi sitten.

Marjojen poimimiseen meni vajaat 7 tuntia (pari lyhyttä taukoa). Marjat eivät olleet yhtä suuria kuin viime vuonna ja yhden punaherukkapensaan kaikki marjat olivat kuivuneet. No, tulipahan vähemmän satoa, mikä ei todellakaan haittaa.

Japsityttö valvoi marjanpoimintaa omalta valtaistuinmatoltaan.

Tänä aamuna tuumasta toimeen eli alkoi mehustus. Mehumaija porisi yhtämittaa n. 5 tuntia. Tuloksena oli 6 pulloa sekamehua ja 12 pulloa punaherukkamehua. Mielestäni marjoista irtosi vähemmän mehua kuin vuosi sitten, mutta se voi olla myös omaa kuvitelmaa. Eipä silti, tuossa on kyllä ihan riittävästi.

Ensi viikon alkupuolella on edessä toinen mehustusrupeama. Ajattelin kokeilla tehdä mehua myös karviaismarjoista, joilla en muuten oikein löydä käyttöä. Viime vuonna poimittuja karviaisia keksin alkaa syöttää työkavereille vasta loppukeväästä. Minä en ole niitä juuri syönyt. Myöhemmin syksyllä, jos innostusta riittää, teen vielä ainakin koemielessä satsin omenamehua. Sen jäkeen luulisi riittävä mehua sekä itselle että annettavaksi. Hyvistä lasipulloista vaan taitaa tulla pula, mutta en aijo ratketa ryyppämään sen takia.