Juhannusruusu kukkii jo, mutta juhannuksena, jonne on vielä pari viikkoa aikaa, taitaa kukinta olla jo ohi. Varsinaisessa "ruusutarhassa" on lisäksi neljä juhannusruusua kasvamassa, mutta ne ovat vielä niin onnettoman näköisiä, ettei niistä ole kuvauskohteeksi. Yhdessä niistä on pari pientä ruusua.

Istutin pari uutta ruusua autotallin seinustalle. Hain Karimaan taimitarhalta kaksi Blanc Double de Coubert- ruusua... ranskalaisia alkujaan, pärjäävät hyvin meilläkin. My French Connection, haaha haaha. Minulla ei ole pakkomiellettä kivireunuksiin tai kiviympyröihin, vaikka siltä alkaa vahvasti näyttää. Tässä vaan peitän kivillä juurimattoa, jonka ohjeiden mukaan pitää nousta 5 cm maanpinnan yläpuolelle. Kun pakkauksessa ei ollut muita ohjeita, enpä tiedä tuliko juurimattoviritelmät tehtyä oikein.

Ensimmäinen ruusu pullahti jo, muutama nuppukin löytyy.

Työtä riittää mutta tyyli säilyy .

Parhaillaan pihalla kukkii koiranheisi ja hopeahärkki. Taisin tässä taannoin jollekin väittää, että hopeahärkki ei kuki. Niin, viime kesän se oli surkean kellertävä hamppukasa eikä ollut tietoakaan mistään kukinnasta, mutta tänä vuonna on toisin. Tänä kesänä sammalleimut ovat kuivuneennäköisiä rikkaruoholäjiä, mutta ensi vuonna odottaa "uskomaton" kukinta - jos odottaa.