Niin, piti ottaa rennosti ja kuinkas kävikään. Lauantai meni käytännössä pihatöissä ja maalaushommissa. Maalin jämät sudittiin (tai siis enhän minä muuta kun katselin työn edistymistä) niihin lautoihin, jotka ovat eniten sään armoilla. Ilmatieteenlaitos lupailee sadetta vasta torstaille, joten hyvin ehtii maali kuivua.

 

Ilmeisesti nyt oli kesän viimeinen helleviikonloppu. "Työpäivän" päätteeksi ennen saunomista Luolamies ja Japsityttö kävivät joessa iltauinnilla. Uimataidoton Japsityttö "ui mutapohjaa" lämpimässä rantavedessä valjaat ja hihna päällä. Se ei yrittänytkään lähteä pelastamaan Luolamiestä eli ei siis mikään paimenkoira.


Sunnuntaina pieni pyörälenkki kauppaan ja takaisin, viikonlopun ruokajämät pannulle (pyttis) ja sitten auton nokka kohti kotia. Herukat ja karviaismarjat alkavat olla kypsiä, joten ensi viikonloppuna on edessä pensaiden tyhjennys elleivät rastaat ehdi sitä ennen. Ensin pitää viikatteella raivata tie marjapuskien luokse, ääh. Nokkosta ja koiranputkea, sitä on iso osa pihaa.