Varjot pitenivät, illat pimenivät, sää kylmeni - mökkikausi päättyi. Ja se päättyi jokavuotiseen kamppailuun nimeltä lämminvesivaraajien tyhjennys. Tässä omat ohjeet tyhjennyksestä, jotta muistaisimme tehdä samoin ensi syksynä (don't try this at home).

Keittiön lämminvesivaraaja

Tilanne ennen: vesi virtaa putkiin, lämminvesivaraajan poisto on kiinni. Alin vipu sulkee veden saunasta, keskimmäinen talosta ja ylin on lämminvesivaraajan vipu.

Tyhjennyksen alkajaiseksi ulkoa suljetaan vesimittarikaivossa veden tulo ja avataan poistohana. Keittiön hanasta avataan kuumavesi ja suljetaan saunan vipu sekä avataan lämminvesivaraajan vipu. Sen jälkeen vesihanaan puhalletaan voimakkaasti niin, että putkissa alkaa "korina". Lämminvesivaraajan vesi valuu umpisäiliöön.

Saunan lämminvesivaraaja

 

Avataan pesukoneliitännän ja altaan hana (kuumalle) sekä ruuvi ja takana olevien putkien päiden ruuvit ja käännellään punaista varoventtiilin päätä myötäpäivää (muista vekslata sikana). Puhalletaan pesukoneliinnän putkeen voimakkaasti.

Tällä kertaa vesi purkautui putkesta saunan sisälle (viime vuonna ulos). Nooh, pääasia, että lämminvesivaraaja tyhjeni.

Vedet pois, sähköt pois, tekstiilit ylös, suotonestetankki ja turveimeyttämöt tyhjiksi... Tulkoot talvi. Me jäämme odottamaan ensi kesää.

Heippa.