Luolamies nikkaroi kaupasta hankitulle köynnösritilälle jalat ja tukipuut ja kiinnitti sen katokseen, ja minä tupsuttelin löytämääni valkoista maalia uusiin kiinnitys- ja tukiosiin. Siinä saa kasvaa villiviini, joka puskee tiensä hiekkaisesta maasta esille, vaikka olen kuinka yrittänyt saada sen pois. Sitkeällä villiviinillä on nyt sitten lupa luikerrella mutta vain pitkin ritilää. Aiemmin rönsyillessään ihan villinä se piti katoksen ja seinät kosteina ja "söi" puuosista maalin.

"Keittiöpuutarhaviritelmä" syntyi ystävän parvekkeelta nyysimääni metallihyllykköön. Kokeiluluontoisesti purnukoissa on nyt ruohosipulia ja paria sorttia salaattia. Vielä persiljaa ja basilikaa kunhan ilmat tästä vähän vielä lämpiävät ja sitten ne saavat riittää tälle kesälle. Näin ensimmäisellä kerralla kokeilen yrttien kasvattamista kaupan taimista, jotka on upotettu kukkamultaan purkkeineen. Jos tämä onnistuu ja kasvit pärjäävät aikalailla omillaan, pienimuotoisesta salaattikasvattamosta tulee jokakesäinen juttu. Valitettavasti - tai ehkä tästä ei saisi valittaa - ensi viikko on kait sateeton.

Pari orvokkia ja samettiruusu ovat ihan vain koristeina.

Mökin katolle palautettiin vanhat pari talvea sitten pudonneet tikkaat ja uusittiin toiset tikkaat paikallisen yrittäjän toimesta. Nyt saapi taas nuohooja saapua paikalle - kunhan kerkii. Yksi asia johtaa toiseen... olisi kuulemma hyvä kiinnittää seinälaudat paremmin ruuveilla ja sitten ne kestää "sata vuotta". Siinä olisi taas yksi kesärojekti.

Tänään on "talvilomaviikon" lämpimin ja aurinkoisin päivä, mutta noin tunnin päästä on majoituttava sohvannurkkaan katsomaan jääkiekkoa. Suomi - Venäjä eli David ja Goljat ja pulssi on korkealla koko ajan.