Seuraa kuvatonta kerrontaa. Muutama viikko sitten putosi puhelin kädestä sillä seurauksella, että kosketusnäyttöpuhelimen lasi hajosi ja puhelimesta tuli hetkessä entinen. Siinä meni puhelimen lisäksi kamera ja navigaattori. Lainapuhelimessa on hyvä kamera, mutta puhelimen ja tietokoneen välistä puuttuu sopiva piuha kuvien siirtämiseksi kamerasta tietokoneeseen. Voi tätä nykytekniikkaa - niin näppärää ja sitten taas ei.

Tällä välin mökillä ei ole tapahtunut mitään sen ihmeempää. Sää on viilenemään päin ja sisällä on alkanut patterilämmitys. Ulkona lentää kurkiauroja ja koivut pudottavat lehtiä. Valkeat kuulaat helisteltiin puista 9.9. ja puissa on vielä kypsymässä kolme muuta omenalajiketta. Valtaosa omenasadosta näyttää taas putoavan ennen aikojaan maahan ja päätyy puutarhakompostiin. Jäljelle jääneista Valkeista kuulaista pilkoin n. 100 omenaa paloiksi pakastimeen ja loput menivät töihin ja koteihin syötäviksi.

Eilen aloitin mökin talviteloille laiton ensimmäisen vaiheen. Vierashuoneessa on patjat nostettu ylös ja petivaatteet pussitettu. Kävin myös kaappeja ja autotallia läpi ja keräsin jätesäkkiin roskiin heitettävää roinaa. Tyhjensin myös sadevesisaavit, joiden vettä ei ole tullut paljoa käytettyä tänä vuonna. Ei ole tarvinnut, kun taivaalta on tullut vettä säännöllisesti niin, että ruoho on pysynyt vihreänä eikä kukkiakaan ole kasteltu montaa kertaa.