... ja aikaisemmin kuin koskaan ennen (16.4.). Yleensä kausi alkaa vasta vapusta, mutta nyt säänhaltijat ovat olleet sen verran suosiolliset, että mökille uskalsi ja kannatti lähteä. Olihan se tuuli välillä vähän viileä ja sisällä naksutti kolme patteria, jotta selvittäis vähemmällä hytinällä, mutta kun kausi alkaa, niin se on vaan aloitettava.

Kuten tavallista ilman pienoista korjaushommaa ei selvitty tästäkään kauden aloituksesta. Saunan jo 31 vuotta täyttäneen lämminvesivarjaajan varoventtiili meni rikki/ oli mennyt rikki viime syksyisen tyhjennys operaation yhteydessä. Paikallinen putkimies myi uudet osat ja MäcKaiver sai kokemusta putkitöistä.

WP_000702-normal.jpg

Lämminvesivaraajan tyhjennys toi pihaan hetkeksi vesiaiheen, joten ihan tässä ollaan kartalla puutarhatrendien suhteen.

Tuli vähän villiinnyttyä ja leikattua omenapuun oksia sekä kolme punaherukkapensasta kokonaan alas. Saunan takana odottaa taas valtava kasa oksia poisvientiä. Valtaosa oksista on viime kesän leikkausoperaatioiden peruja. Samalla harvennettiin idänvirpiangervoaitaa ja siirrettiin sitä toiselle tontin rajalle. Napsittiin vanhasta pensaasta 13 poikasta ja siroteltiin niitä enimmäkseen lähimmän naapurin kanssa yhteisen rajan tuntumaan. Arvatkaa miksi... Siperianhernepensaan alta löytyi ruusupensas, joka löysi myös uuden paikan. Ja tietty, haravontia riitti myös. Parin viikon kuluttua saattaa piha näyttää jo aika erilaiselle, sillä pensaissa ja puissa on jo mukavasti silmuja.

WP_000720-normal.jpg

Joitakin vuosia sitten töksäytin krookuksen sipuleita pari pussillista kukkapenkkiin. Muutama niistä jaksaa vielä nousta mullasta vähäksi aikaa kukkimaan.

Ja mitä muuta pääsiäiseen mahtui? Grillausta ja savustusta - totta kait. Saunan kiuasta lämmitettiin pikkutikuilla muutamia kertoja kunnes sen uskaltsi kunnolla roihauttaa. Pakollinen kierros paikallisella kirppiksellä toi ystävälle vietäväksi pari pientä keräilyesinettä.

WP_000712-normal.jpg

Lisäksi polkaistiin pyörillä katsomaan n. 3 km.n päähän hiekkakuopparadalle Kupla kuhmut -ajoja. Tämä oli ensimmäinen kerta kisapaikalla, vaikka pihassa on aika-ajoin kuunneltu kisa-autoista lähtevää pörinää. Aurinko porotti ja talvenvalkoiset naamat kärähti.

WP_000694-normal.jpg

Japsityttö ottaa asiat leikin kannalta. Yritäpä ottaa siltä villis (villasukka), niin sukan alta lähtee ilmoille melkoista pörinää.

WP_000719-normal.jpg

Taas on kotiin lähdön aika.