Mikä helleviikko! Mittari näytti ylimmillään 33,2 astetta, että kyllä tarkeni. Viikon aikana on puuhasteltu erityisesti oviprojektin kimpussa. MäcKaiver hioi ja korjasi autotallin ovea ja minä hioin ja maalasin ovia. Autotallin ovea jouduttiin korjaamaan vaihtamalla haljenneen paneelin tilalle uusi. Lisääkin olisi voitu paneeleja vaihtaa, mutta annettiin olla. Ennestään siihen on tursotettu jos jonkinlaista paikkausainetta ja nyt otettiin vanhat mössöt pois ja lisättiin uutta.

WP_000975-normal.jpg

Autotallin ovi työnalla.

MäcKaiver raivasi liiteriä, jotta saataisiin siirrettyä sinne halkopyramidista puita. Hän siirsi kaapin ja katse osui kattoon. Juupa-juu, katossa saunanpiipun luota pilkotti sininen taivas. Aukko oli kohtuullisen iso, eikä sen syntyajankohdasta ole tietoa. Onhan se voinut olla siinä vaikka kuinka kauan, mutta kun liiteri on hatara lautarakennelma, on tuuletus toiminut ja kuivattanut tilaa. Nyt on sekin piipunreuna pellitetty ja kuulemma katto ei tule ainakaan siitä kohtaa vuotamaan.

WP_000972-normal.jpg

Ovien maalin kuivumista odotellessa pesin mökin matot ja muutaman maton myös kotoa. Painepesurilla se tapahtui nopeasti ja helposti.


WP_000969-normal.jpg

Ja kun minulla on näitä ahkeria ja hyvätuulisia apulaisia, niin hommat sujuvat.

WP_000952-normal.jpg

Helle koettelee nelijalkaisia, jotka vajoavat koiranuneen aina kun siihen tulee tilaisuus.

Viikon retkikohde oli Reposaari, jossa kävimme lyhyellä lenkillä, katseltiin hetki merta, syötiin jäätelöt ja sitten palattiin mökille.