Ensin oli kylmintä 30 vuoteen ja nyt on lämpimintä 50 vuoteen. Vanha elohopeamittari näyttää päivisin 34 astetta ja yöllä 15 - 18 astetta.

The ovet (kuvat ovat vähän ylivaloittuneet, mutta sitä se auringonpaiste tekee):

WP_001033-normal.jpg

Mökki ja sen ovi.

WP_001038-normal.jpg

Autotallin ovet.

 

WP_001036-normal.jpg

Kulku vierashuoneeseen.

WP_001035-normal.jpg

Ja viime kesän aikaansaannokset: sauna, liiteri ja huussi ovineen.

WP_001042-normal.jpg

The halot, joita on tehty ja siirrelty viime kesästä lähtien. Liiteri pullistelee haloista, joten MäcKaiver teki oksakalikoille ihan omin kätösin tämän "säilytysboxin". Melkoinen Timpuri. Ööhh, mitähän tuota sanoisi... vetää aika sanattomaksi... Se on vielä "kattorakennetta" vailla ja minun tehtävänä olisi "söpöistää" se... hmn... haasteellinen tehtävä. Jostakin syystä tuo ei oikeastaan haittaa minua ollenkaan, ja vastaavia näkee muidenkin talojen pihoilla. Tiedän, mikä karmea homma koko puushow, joka alkoi jo viime kesänä, oli, joten olen ihan tyytyväinen siihen, että puut on pakattu. Oksakalikoilla on jo lämmitetty sauna kertaalleen ja yhteen lämmitykeen niitä meni vähän. Meillä menee vuosia polttaa tuo satsi, joten siinä se boxi on vielä pitkään.

WP_001041-normal.jpg

Söpöjä yksityiskohtia.

WP_001040-normal.jpg

Lopuksi vielä rusentelin kuusen ja männyn kuoria vähän pienemmiksi ja tyrkkään ne syksyllä kirsikkapuiden ja luumupuun juurille katteeksi. Osa meni puutarhakompostiin nk. välikerrokseksi. Kaikki talteen ja hyötykäyttöön: sahanpurut, puunkuoret, oksakalikat...

Tähän loppui tämän loman rakennus- ja korjausprojektit. Loppuloma naatitaan helteistä... Tai siis käydään tekemässä pikkuprojekti rivitalossa ja sitten vielä takaisin muutamaksi päiväksi. Ai niin, The marjat pitää saada puskista pakkaseen kohtapuoliin. Vapaahetkinä irrotan hämähäkin sietit polkupyörästä ja lukaisen muutaman kirjan.

WP_001052-normal.jpg

Jos tuo tuosta liikkuu, niin me ollaan heti mukana. Kyttääjät.

WP_001018-normal.jpg

Japsitäti palaa omaan kotiin parin päivän päästä. Tämä tupsukka kulkee minun mukana.