Ikkunoiden kunnostusta ja...

Pyykkäysvaihe numero 2 eli päiväpeite. "Ruusupeti" on Japsitytön lempipaikka ja siksi päiväpeitosta lähtee pestessä aika ruskea vesi.

20160724_142608.jpg

Pesukoneen puuttuessa käytän rakennussaavia. Käyhän se näinkin. Tämän suurempiin pyykkäysoperaatioihin en lähde vaan kasvatan pyykkivuorta, jonka hoidan loman päätteeksi kotona pesukoneella.

20160726_204147.jpg

MäcKaiver piti oman liputuspäivän ja minä asettelin pyykit värijärjestykseen kuten joskus on opetettu. Asettelusta löytyy muutama virhe.

Pari mattoakin MäcKaiverin piti vielä pestä, kun tulin kaataneeksi vinegrettekastikkeen matolle.

20160725_130408-1.jpg

Tässä muutaman vuoden aikana olemme kärränneet puiden ja pensaiden oksia piharakennusten taakse pois silmistä sillä ajatuksella, että viedään pois kun ehditään. Melkoinen läjähän niitä ehti jo kertyäkin. MäcKaiver hoiti risusavotan vuoden kuumimpina päivinä. Neljä keikkaa se taisi teettää paikalliselle polttolaitokselle. Risut ja oksat ovat tällä tontilla ehtymätön luonnonvara.

20160726_154813.jpg

Samaan aikaan piharakennusten toisella puolella seuraan kirjan sivuilta salapoliisityötä Gaboronessa. Kun en pysty selkävaivaisena noukkimaan risuja saatikka istumaan normaalisti, makaan aurinkotuolissa kirja kädessä.

On muuten olleet oivat kelit kesätöissä; maali, kitti  ja pyykit kuivuvat nopeasti aurinkoisessa, tuulisessa ja lämpimässä säässä. Ampiaiset vaan ovat nyt kiukkuisella tuulella, kun tutkijoiden mukaan ne ovat "menettäneet elämän tarkoituksen". Vaikka sää sallisi, emme syö ulkona, koska ruoka näyttää houkuttelevan ampiaiset paikalle. Normaalisti auki oleva ovikin pitää pitää kiinni, kun ne pyrkivät sisälle.

Nyt odotellaan Entisten Nuorten toista osapuolta saapuvaksi moottoripyörällä pihaan. Sitten pistetään grilli kuumaksi.

PS. Ikkunoiden kunnostusprojektin väliraportti: sitä vaille on valmista, että kun puusepältä saadaan kaksi uutta puuvalmista pokaa, ne pitää vielä maalata ja lasittaa, ja sitten on homma hoidettu. Takana karmien hiontaa ja maalausta sekä vaihtelevan tasoisesti kunnostettuja  ja tönkkömaalattuja ikkunoita 17 kpl ja edessä enää ne 2 kpl. Jee.