Otimme japsitytön kanssa varaslähdön ja lähdimme mökille jo keskiviikkona. Torstain tein etätöitä ja assistenttini otti työpäivän aika rennosti.

Juhannus17.jpg

Hän on lempipaikallaan "ruusupedillä".

Juhannuksen tienoon sää:

  •  keskiviikkoiltana kotona satoi, matkalla sää kuivui, mökillä paistoi aurinko ja oli ihan mukavan lämmintä (n. 18-20 astetta)
  • torstaina oli puolipilivistä, mukavan lämmintä (n. 16 astetta)
  • juhannusaattona oli ihan mukava puolipilvinen sää  ja illalla tarkeni sydä ulkona, kun oli riittävästi vaatetta päällä (n. 16 astetta)
  • juhannuspäivänä aamupäivästä alkaen satoi ja satoi... (n. 12 astetta)
  • sunnuntaina alkoi ukkonen paukkua lähistöllä ja rankkasateen hetkeksi vähän laannuttua ajettiin kotiin välillä sateessa ja välillä paisteessa

Säiden suhteen ei siis mikään poikkeusjuhannus - valitettavasti.

20170623_190825.jpg

Aattona saunottiin, grillattiin ja syötiin ilta-auringossa. Kun aurinko meni puiden taakse, piti hakea sisältä viltti. 

Juhannuspäivänä aamupäivällä päräytettiin kaksi ruohonleikkuria käyntiin ja jyrättiin nurmikko matalaksi. Mökkinaapuri kävi ihmettelemässä aidan takana, että mikä mekkala meillä alkoi. Ei ainakaan myöntänyt heränneensä siihen. Ehdittiin leikata nurmikko just ennen tihkusateen alkua.

20170624_131919.jpg

MäcKaiver oli hankkinut itselleen uuden lelun: bannaanin. Hän lähti sillä harjoituskierrokselle ja me jäimme japsitytön kanssa rannalle vilkuttamaan.

20170625_115520.jpg

Bannaanille piti saada autotalliin tellinki. Ja MäcKaiver oli peräti tyytyväinen aikaansaannokseensa. Otin tellingistä myös lähikuvia, mutta en julkaise niitä nyt tässä.

20170624_133432.jpg

Tämä kukkiii ihan oikeaan aikaan.

P.S. Huussin "valepesä" ampiaisten huijaamiseksi toimii! Tai sitten se pesänrakentaja-ampiainen, jolta MäcKaiver tuhosi pesän alun, masentui ja vaihtoi paikkaa.