Sataa, sataa eikä vain ropisten. Sateeseen tuli iltapäiväksi  tauko ja aurinkokin pilkisti esille. MäcKaiver hyödynsi sadetauon lähtemällä joelle lipsuttelemaan banskullaan (kajakki) ja minä tuuppasin kukkasipulit maahan.

Kukat.jpg

Upottelin omenapuun ympärille tulppaaneja ja narsisseja vanhojen tulppaanien jatkoksi. Sipulit ovat halpoja hollantilaisia, joten saa nähdä, miten hyvin ne kestävät ja itävät. Toivottavasti mitkään eläimet eivät käy kaivamassa niitä ylös!

20171007_161003.jpg

20171007_160934.jpg

Tämmöstä täällä on tänään. Sen verran on koleaa, että luovuimne grillausajatuksesta ja teemme ruokaa sisällä.

Ensi viikonloppuna menee mökki talviteloilleen ja kahdella autolla kuskataan tavaraa ja viimeiset omenat pois. Antonovkaomenat menevät työkaverille, joka haluaa keitellä hilloa. Minulla on vielä pussillinen omenoita kotona varastossa odottamassa käsittelyä. Osan pilkon ja osan raastan pakastimeen. Työkaveri kertoi, että omenaraastekakku on taivaallista, joten pitäähän sitä kokeilla.

20171007_160744.jpg

"Mitä, kissanhiekkaa", ihmettelee Japsityttö. Ei ole tulossa kissaa (tai mistä sen koskaan tietää...) vaan hiekka on tarkoitettu kosteuden poistamiseen autosta. Siitä autosta, joka tällä erää odottaa huoltoon menoa, kun kytkimen jousi murtui eilen. Alkaa jo autokin lahota.