Ulkolämpötiloihin ei voi kun sopeutua, mutta sisälle on etsitty viilennyskeinoja. Siinä vaiheessa kun sisälämpötila ylitti +25, käytiin vilkaisemassa kaupan tyhjiä jähdytyslaitteiden hyllyjä. Ilmalämpöpumppua tänne ei ole ainakaan vielä tulossa. 

Kotikonstit käyttöön:

IMG_20180802_230041.jpg

  • Läpiveto. Vaan eipä tuo paljoa vetänyt yölläkään. 
  • Lattialla nukkuminen. Patja ikkunan eteen siinä toivossa, että sieltä tulisi pieni tuulenvire.

IMG_20180731_104524.jpg

  • Märkä froteepyyhe. Eipä Japsityttökään pyristellyt vastaan.
  • Tuuletin. Hankin Severinin n. v. 2000 kuumaan kerrostaloasuntoon, jossa läpivetoa ei voinut toteuttaa. Se on ollut monta vuotta kaapissa, mutta tänä kesänä se on puhaltanut ympärivuorokautisesti. Humanistin yritys tehostaa viilennystä oli laittaa pari kylmäkallea kattilan päälle tuulettimen eteen. Hmn... ehkä jotain viileää tuntui hetken.

IMG_20180805_104329_1.jpg

  • MäcKaiverin insinööriratkaisu oli rakentaa viilennyslaite lehdessä olleen ohjeen mukaan. Reiästä puskee viileähköä ilmaa. Olemme valmiita Iberian niemimaan helteiden kulkeutumiseen näille nurkille😊

Helteiden aikaan muutaman kerran polkaisin pyörällä kauppaan. Pyöräily tuntui ihan mukavalle, mutta pysähtyminen ei. Marketeista valitsin sen, jossa kylmälaitteet puhaltavat aina kovalla teholla. Muulloin sen kaupan kylmyys on tuntunut epämukavalle.

Lauantain sadekuurojen lomassa poimittiin marjoja suoraan pakastusrasioihin. Ne lähtevät matkalle kohti kaupunkia ja pakastinta. Mustaherukkaa 5 l (neljän pensaan heikko sato kokonaisuudessaan), punaherukkaa 2 l, karviaismarjoja 1 l. Marjat upotan talvella jogurttiin, piirakoihin, smoothiin ym. Vielä pensaissa olevista punaherukoista ja karviaismarjoista ajattelin keitellä kirpeät hillot.