Taas. Nyt näkyy tip-tip-tip -vuotoa yhdeksän vuotta sitten tehdyssä vesimittarikaivossa. Putkimies on tilattu ja henkilö on tuttu. Hän on käynyt muutaman kerran aikaisemminkin korjaamassa vuotavia putkia ja hanoja.

Jätevesiasetuksen voimaantulon armonvuosista käynnistyy kohta viimeinen vuosi. Kiinteistö on pohjavesialueella ja alue kuuluu luokkaan II eli vettä ei sieltä nyt oteta, mutta joskus voidaan ottaa.

IMG_20180914_173606.jpg

Veikkaan, että tällainen näkymä on aika monen vanhan saunan takana. Olen antanut asian olla, koska saunassa vuotuinen vedenkulutus on 2-3 kuutiota ja alueelle puuhataan viemäriverkostoa (sisältää ajatuksen talojen ja mökkien pakkoviemäröinnistä) - millähän vuosikymmenellä lie toteutuu jos koskaan. 

Kutsuin paikalle urakoitsijan, joka yhdeksän vuotta sitten upotti tiskivesille umpisäiliön talon viereen. Hän erittäin ystävällisesti selvitti, minkälainen ämpäri on sallittu. Rakennustarkastajan kanta oli, että umpisäiliö on ainoa mahdollinen ratkaisu, joten umpisäiliö on nyt tilattu, lupahakemus on täytetty ja työt käynnistyvät lähiaikoina.

IMG_20180913_100658.jpg

Tämä iso omenapuu sai kuolemantuomion. Valitettavasti. Se on maahan asti halki ja kovissa myrskytuulissa se ennen pitkää kaatuu... taloa vasten. Metsuri on tilattu.