Viileä vappu ja vieläkin kylmenee. Kostean kylmää, uuh. Olemme siis palanneet normaaliin vapun ajan säähän. Tultiin tänne vappuaaton iltana, eikä ole pariin päivään paljoa muuta tehty kuin syöty ja levätty. On sen verran viileää, että eipä juuri huvita tai tarkene ulkona oleilla.

IMG-20190501-WA0002.jpg

Mitenkähän se näille käy, kun takatalvi tulee? Puhumattakaan omenapuiden sadosta, kun nyt jo näkyy kukinta olevan lähellä.

IMG_20190501_230549.jpg

Sisällä sen sijaan tarkenee. Hankin konvektorilämmittimen, joka tuottaa mukavasti lämpöä pitämättä mitään ääntä. Yksi lämmitin on riittänyt kohtuullisen hyvin. Yöksi olen vetänyt makuusopen lakanaverhot kiinni ja alle 15 neliön tila on pysynyt lämpimänä. Taisi olla mittarissa liki 24 astetta ensimmäisenä yönä, eikä lämmitin ollut päällä.lähimainkaan täydellä teholla. Seuraavaksi yöksi piti jo vähentää edelleen lämmittimen tehoa. Hyvin tuntuvat ohuet verhot eristävän, sillä molemmilla puolilla olevat huoneet olivat huomattavasti makuusoppea viileämpiä.

Saunan kiuasta on lämmitetty vasta tikuilla hormin kuivattamiseksi. Hyytävässä saunassa peseytyminen saa kaupunkilaisarkajalan kaipaamaan kaukolämpöä. Pitänee palata kaupunkiin ennen kun tulee lunta.