Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna pidin mökillä nk. tyttöjen viikonlopun. Ystävät tulivat kylään ensimmäistä kertaa. Kävimme paikallisessa kirppistapahtumassa, kiersimme lähiseutujen nähtävyyksiä, saunoimme ja söimme. Tyttöjen viikonlopun kunniaksi kaivoin pöytään kevään ja kesän aikana tekemäni Arabian ruusukuppilöytöni. Kahvit joimme mansikkakakun kera - tietysti.

Viime viikonloppu oli jo oikeastaan liian ku-u-uuma. Vanha elohopeamittarini näytti 33 astetta. Aamupalapöytä piti kantaa auringosta varjoon, jotta emme olisi ihan läkähtyneet. Sunnuntaina ei oikein huvittanut olla ulkona. Lisäriesani on kammo lentäviä pistäviä ja purevia otuksia kohtaan. Nyt liikkeellä olivat paarmat, jotka kuuluvat ryhmään Tapettava Tavattaessa.

Autotallissa on kutsumaton vieras. Orava on tehnyt sinne pesän, mikä on jäänyt aiemmin kesällä huomaamatta. Häiriintyneenä viikonlopun liikenteestä tämä pulskahko yksilö kävi hakemassa pennun (pennut?) pesästä ja vei sen (ne?) läheiseen metsään. Kohta sama tyyppi ilmestyi paikalle uudemman kerran ja lähti taas liikkeelle eristeiden kera. Piti vissiin saada vauvanpeti mukaan.

Japsityttö oli lounastauolla, eikä huomannut oravan ravaamista.

Viime kesänä ostettu pallogrilli syrjäytettiin hankkimalla kaasugrilli. Tai siis melkein syrjäytettiin. Kaasugrillin kokoamiseen meni 2,5 tuntia ja sen rupeaman jälkeen ei enää jaksettu tehdä vuototestausta ja ensimmäistä polttoa. Niinpä pallogrilli nostettiin taas esille, jotta saatiin ruoka muhimaan. Kaasugrillin käyttöönotto siirtyy ensi viikolle.

Läjä koottavia osia ja 18 erilaista ruuvi- ja mutterimallia. Aivan mahtavaa!

Pallogrilliä ei ole tarkoitus ihan kokonaan unohtaa. Sitä käytetään valmistettaessa ruokaa esim. savustuspussissa.