Nyt pääsen sadonkorjuun hommista ennätysvähällä.

20170805_181532.jpg

Kirsikkasatoa tuli jonkin verran. Kun en muuta keksinyt, menivät nämä pakastimeen sitruunan mehulla maustetussa sokeriliemessä.

Ja sitten... lomalta piti palata 10.8. kotiin ja kun herukat olivat silloin vielä raakoja, sanoin naapurille, että ota kaikki. Kun nyt tultiin mökille, olivat herukkapensaat tyhjät. Nyt karviaismarjat ovat vielä hieman raakoja, joten sanoin naapurille, että ota kaikki. Hän tyhjentää karviaismarjapensaat ensi viikolla. Eli se siitä.

Omenoita näyttää tulevan vähän, joten ne menevät paloiteltuina pakastimeen. Naapurin tuntema peura-harrastaja käy hakemassa kaikki maahan putoavat omenat.

Pakastimessa on edelleen viime vuodelta herukoita, karviaisia ja omenoita, joten tämä sopii paremmin kuin hyvin. Minulle sopis sadonkorjuu vain joka toinen vuosi. Puskia ja puita pitäisi vähentää, mutta... en.

20170820_142646.jpg

Ensimmäistä kertaa ikinä leikkasin ruohon koko pihasta. Jäin henkiin. Tarkoitus oli leikata niin kauan, että tankki tyhjenee. Eihän se tyhjentynyt vasta, kun vetelin ihan viimeisiä ruohontupsuja tien laidasta. Tähän hommaan meni vähän yli tunti ja eniten ketutti kiertää puskia ja puita.

20170820_062149.jpg

Neitonen ja neilikkaruusu.