Viimeiset omenat (Antonovka) poimittiin 10.9. Osa annettiin eteenpäin ja osa odottaa edelleen parvekkeella käsittelyä. Omenoista tuli kuulemma erittäin hyvää sosetta. Minä kokeilen millaista ja miten paljon niistä irtoaa mehua - jahka ehdin ja viitsin (toisin sanoen heti huomenna). Voi olla, että vähään aikaan en halua omenoita nähdä, enkä omenatuotoksia maistaa...

Viime viikonloppuna mökki pantiin talviteloilleen - melkein. Viime vuotinen ongelma toistui eli on edelleen täysin epäselvää, miten keittiön lämminvesivaraaja saadaan tyhjäksi. Nyt on tilattu putkimies rakentamaan keittiöön sellainen systeemi, jolla varaaja saadaan helposti tyhjäksi. Että ei tarvitsisi joka syksy ihmetellä ja sadatella. Ehkä tässä on vielä kertaalleen tehtävä mökkireissu tälle syksylle.

P.S. Suurin osa sunnuntaita tuli käytettyä mehun tekoa. Monen tunnin työn jälkeen mehumaija tirisytti omenamehua peräti 4,5 viinipullollista. Ihan hyvää, mutta määrä ei ole missään suhteessa tehtyyn työmäärään. Tiedänpähän, etten ryhdy samaan hommaan toistamiseen tai jos ryhdyn, niin lajike on joku muu kuin Antonovka.