Sieltä se vihdoin tuli, muutaman viikon vapaus.

20160625_210319.jpg

Näin alkuun on sää ollut aurinkoinen, mutta ennusteet eivät lupaa hyvää. Toivottavasti tämä ei ole viime kesän loman toisinto.

Perjantaina karkasin kesälaitumille puolen päivän maissa ehtiäkseni mökille ennen Entisten Nuorten saapumista. Kaikki oli valmista, kun navigaattorin jälleen pikkuteille harhauttamat moottoripyöräilijät saapuivat vihdoin perille.

Lauantaina näimme (ja kuulimme) kuinka pappatunturiletka meni ohi syödessämme aamupalaa ulkona. Niinpä päätimme lähteä mopokarnevaaleille, mikä on hauska, mutkaton, bensankatkuinen tapahtuma.

20160703_123728.jpg

Sunnuntaina Entiset Nuoret lähtivät Pohjoismaita kiertämään purettuaan ensin pakaasit lastin keventämiseksi muutamaan kertaan sillä seurauksella, että taakse jäi tavarapussien vana.

20160704_140518.jpg

Ja minulla alkoivat lomatyöt. Ikkunanpokien ja karmien kunnostus on must-homma tänä kesänä. Olen vältellyt tämän homman aloittamista jo pari kesää ja niinpä nyt se sitten kiilasi kiireellisyyslistan kärkeen. Länsiseinällä olevien ikkunoiden maali on lähtenyt eniten, mutta itäpuolella näyttäisi muhineen suurin yllätys. Näyttää tyyli olleen, että tursotetaan silikoonia aina sinne, missä ongelma on. Puuta ei ole korjattu puulla vaan mönjällä. Jos tuo on pahin vaurio, mitä löytyy, niin sitten ei ole suuria ongelmia. Laseista on rikki vain kolme, toivottavasti en riko kunnostustyössä lisää.

Tulossa ennen ja jälkeen kuvia, ennen pitkää.