sunnuntai, 7. lokakuu 2012
Omenasatoa
Omenasato on pudotettu puusta, viimeiset pudotettiin eilen juuri ennen tauottoman sateen alkamista. Viimeisestä satsista iso osa kypsyy vielä vierashuoneen lattialla paperin päällä viikon verran. Ne noin 4 paperikassillista ovat menossa työkavereille soseutettavaksi. Voi olla, etten itse enää niihin koske kun sen verran, että saan lapettua ne pusseihin.
Tänään tein chutney'a ja omenahilloa. Tässä niiden ohje, etten unohtaisi (molemmat Dansukkerin sivuilta):
Omenachutney
600 g omenoita
250 g silputtua sipulia
1 rkl ruokaöljyä
1 1/2 rkl currya
1 tl punaista chilirouhetta
1/2 dl etikkaa
1 pkt hillo-marmeladisokeria
1/2 tl suolaa
1/2 tl rouhittua valkopippuria
Kaikki sekaisin ja kiehumaan 25-30 minuuttia. Jäähdytys 15 min. ja sitten purkkeihin.
Omenapala-kanelihillo
1 kg omenoita
1 dl omenatäysmehua
2 kanelitankoa
1 pkt hillo-marmeladisokeria
Omenoita, omenatäysmehua ja kanelitankoja keitetään 5-10 min. ja sen jälkeen lisätään hillo-marmeladisokeri. Koko seosta kiehutetaan miedolla lämmöllä vielä 2-5 min.
Ööh, taisi siellä pieni kerros omenoita palaa pohjaa. Äitiinkin piti ottaa pihayhteys puhelimella, kun oli tuo atamon unohtunut. Nyt ovat purnukat viilentymässä ja odottavat siirtoa jääkaappiin.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.