Takana piiitkä viikonloppu ja vappurieha. Sää suosi mökkikauden avausta. Sunnuntaina oli lämpimin päivä ja virallisen mittauspisteen (saunan terassi) mukaan iltapäivällä lämpötila oli varjossa +18. Muinakin päivinä oli ihan mukava kevätsää, vaikka tuuli oli kylmä pohjoistuuli.

Krookusta pukkaa edelleen lehtien seasta.

Pihalla tarkeni juoda simaa ja syödä munkkeja. Japsityttö hakeutui varjoon, mitenkähän tuo turkiseläin pärjää taas kesäkuumalla...

Vappuriehaan kuului mökkikauden aloituksen kunniaksi mökin sisäpintojen hinkkaus eli hullusiivous sekä pihan laitto eli yhden pensaan siirto ja jako kahteen, toisen pensaan jakaminen 4 pensaaksi, haravointi ja puutarhakomposti II:n rakennus.Kompostin pohjalle ja välikerrokseen silppusin omin pikkukätösin muutaman oksan. Ihmisoksasilppurille tuli pipi rakko käteen. Kompostiin upposivat pihan haravoinnissa syntyneet lehtikasat ja viime kesäinen suotoneste&turvesekoituslieju. Tänä kesänä täytyy lisätä turpeen määrää ja panna astian päälle kannen sijasta hyttysverkkoa haihtumisen edesauttamiseksi, jotta mössö ei olisi syksyllä liian vetistä siirrettäväksi kompostiin. Ja se toinen komposti eli Biolanin kompostikäymälä oli talven jäljiltä jäässä (eipä ole ennen näin tapahtunut) ja saavi on jotakuinkin täysi. Ensi viikkonloppuna nähdään, auttoiko kattilallinen kuumaa vettä.

Muuli sai uudet laidat. Ne olivat tarpeen, kun kävimme hakemassa naapurista kasan polttopuita.

Muuli oli mukana myös kauppareissulla, kun piti ostaa 45 litraa multaa, 85 litraa turvetta ja pari säkkiä kuiviketta sekä villiviinille teline. Tuli jotenkin niin "maanviljelijä-hortonominen" olo, että ihan tässä peräkärryllä haetaan Agrimarketista tavaraa. Näillä se kausi lähtee käyntiin.

 

Kolme päivää töissä ja sitten taas mökille, jos vaan sää sallii - hullun hommaa??