Lomaviikko nro 3 alkoi Ranskan-suomalaisella visiitillä. Täti Jolie'ta viihdytettiin mm. tekemällä retki Tyrvään Pyhän Olavin kirkolle. Siinä onpi kirkko kauniilla paikalla ja ihmeen hyvin sopivat uudet maalaukset vanhaan kirkkoon. Täti J. yritti ehdottaa tosikkomaiselle historianopiskelija-kesäoppaalle, että jos sinne saisi seinälle (vaikka sakastin nurkkaan) muutaman kuvan tuhoutuneista maalauksista, että kävijät näkisivät, millaisia maalauksia siellä oli ennen tuhopolttoa. Opaspoikasen mielestä valkoiseksi kalkittu seinä on paljon parempi, eikä sinne pidä mitään kuvia tuotaman.

WP_000441-normal.jpg

Täti Jolie ei antanut periksi vaan halusi välttämättä poimia herukoita. Jakkara alle, sanko viereen ja hommiin. Siinä tyhjeni nopeasti pari mustaherukkapensasta ja lisukkeeksi vähän punaherukkaa ja karviaismarjoja.

WP_000446-normal.jpg

Kesken loman käväistiin kotimaisemissa ja siellä tehtiin pientä kulttuurikierrosta ja osallistuttiin muihin rientoihin. Mökin never ending -projektit jäivät lyhyelle tauolle. Kolmannen viikon loppuun mennessä mökin valkoinen laudoitus oli saatu putsattua, homesuojattua ja se oli maalausta vailla. Kolme ovea on maalattu kolmeen kertaan.