Jälleen japsitytön kanssa kahden mökillä. Vielä ehdittiin perille perjantaina ennen pimeän tuloa. Asiaa saattoi auttaa se, että livistin töista aikaisin. Taisi tulla kellokorttileimaukseen huutomerkki.

Oli kyllä aivan mahtava syyssää ja lämpötilat kuin hyvinä kesäpäivinä. Lauantai-ltana kuuden aikoihin vilkaisin ulkomittaria, joka ilmoitti lämmöksi 20,6 ja kosteudeksi n. 70 %.

Lauantaiaamupäivällä tein pikavisiitin rompe-päiville. Olihan siellä kaikkea kivaa, mutta sinne jäivät romppeet. Hetken kyllä hyörin yhden kattolampun äärellä, kun sellainen pitäisi saada vierashuoneeseen. Siellä sisäkatto on niin matalalla, että mitä tahansa ei voi kattoon laittaa. Toisaala minulla on noutamatta yksi lamppu, jota en ole vielä päässyt kokeilemaan, josko sen saisi vierashuoneen kattoon. 

20160910_153708.jpg

Tein pannukakkua, johon heitin päälle ohuita lohkoja omenoita. Pyörittelin ensin hetken omenoita rasvassa, fariinisokerissa ja kanelissa pannulla ennen kuin ripottelin ne taikinaan. Olipa aika hyvää. 

Pihasta nostelin pari ämpärillistä omenoita puutarhajätteisiin, mutta en poiminut kuin muutaman omenan mukaan. Viikon päästä saattaa seuraava lajike olla poimintakypsää.

Uskomatonta, mutta ruoho kasvaa edelleen. Viikko sitten leikkasin aika pitkäksi humahtaneen ruohon ja nyt piti taas leikata. Jokohan se kasvukausi alkaisi pian tyrehtyä.

20160910_180418.jpg

Villiviini on punastumaan päin.

20160910_175015.jpg

Japsitytön herkkuhetki eli kello kuuden iltapala (dentastix).