Venetsialaisviikonloppu ja sen kunniaksi naapurit ilotulittelivat. Katselin ovella puiden lomasta näkynyttä hienoa ilotulitussarjaa, joka veti vertoja uudenvuoden ilotulitukselle.

20170827_101755.jpg

Koska satoi-paistoi-satoi-paistoi ja satoi satoi... ja maa oli märkä, jätin pihatyöt tekemättä. Sen sijaan tein kirpputorilla pikakierroksen ja muuten vaan lepäiltiin japsitytön kanssa. Sää teki käänteen syksynpuolelle (nyt jo!) ja aika surkea kesä on ohi. 

20170826_092855.jpg

Ei ole induktioliesi tämä, eikä sovellu nykyajan hätähousuille. Perjantaina ja lauantaina tuikkasin hellan tuleen ja kohtuullisen hyvin siinä puut paloivat alun jälkeen. Piipun imuri oli päällä, joten ei tarvinnut savusukeltaa. Lähinnä tämä luo tunnelmaa ja kuivattaa ilmaa, mutta patterit hoitavat sen varsinaisen lämmitystehtävän. Perjantai-iltana piti jo turvautua yhteen patteriin ja lämpöpuhaltimeen. Tästä se lämmityskausi alkoi.

Aloitin syyshommat siirtämällä maalipurkit kellariin, jossa ne eivät jäädy. Lappiin on jo luvattu räntää, joten eiköhän etelämpäänkin tule yöpakkasia ennen pitkää.