Läps, tuntuu kevyt tassunpainallus olkapäässä ja avaan silmät. Vastaan tuijottaa ruskea silmäpari vain 10 cm:n päässä. Pomp-pomp-pomp, "se on hereillä ja nyt minä saan minun aamutin", kertoo japsitytön eleet. Katson kelloa, se on 4.10. "Nyt ei ole ruoka-aika, korkeintaan saat käydä ulkona pissillä", on minun julma toteamus. Ylös ja ulos, jossa lintukuorolla on jo täysi meno päällä. Seuraavan kerran herään siihen, että japsityttö pomppaa alas sängyltä. Kun avaan silmät, se tuijottaa minua vaativasti leuka pystyssä:"anna se aamutti". Kello on 6.14. Ei auta muu kun nousta ylös tarjoilemaan paistettuja kanansuikaleita ja raejuustoa. Ruokailu on ohi noin minuutissa ja pääsemme takaisin nukkumaan. Minulla uni ei meinaa tulla enää simmuun, japsitytöllä kyllä. Kello 8.15 jysähtää taas tassu olkapäähän. "Kakka", sanoo japsitytön ilme ja tulee äkkilähtö. Kävelemme joenrantaan ja sieltä takaisin. Kakka tipahtaa jonnekin matkalle. Olemme takaisin mökillä klo 9.05 ja on meidän yhteisen aamutin vuoro. "Anna leipää, onhan päällä juuttoa ja makkalaa, anna jukulttia, eikö ole pullaa...?". Niin kauan kun aamuttia riittää, niin kauan sillä on jakaja.

WP_000217-normal.jpg

Puutarhanhoitoviikonloppu takana. Kun saavuimme perjantai-iltana mökille, nurmikko oli taas kasvanut leikkausmittaansa ja sitä täplitti valloilleen päässeet voikukat. Lauantaiaamuna, kun täällähän ei nukuta, lähdin kauppojen auettua ostoksille: mustaa multaa, kesäkukkamultaa ja kesäkukkia. Ostin pelagonioita, miljoonakelloja, lobeliaa, lumihiutaleita, ulkomuraattia ja neilikkaa. Kaikki ovat sellaisia lajikkeita, että niiden pitäisi selvitä, jos vaan taivas ripsauttaa vettä aina välillä. Täytin "betonipurkit" (saunan edestä saunan sulun rikkoutumisen yhteydessä kaivetut betonitötteröt), kaksi ruukkua ja yhden pajusta tehdyn suojaruukun. Samalla lisäsin talon edessä oleviin kukkapenkkeihin, joista nousee liljoja, multaa. Mustaa multaa + kompostin kakkimultaa = kukkamultaa. Siinä luulisi olevan ns. kasvunvoimaa, elleivät kukat sitten kuole yliannostukseen.

WP_000228-normal.jpg

WP_000225-normal.jpg

WP_000230-normal.jpg

Kukkaprojektin jälkeen leikkasin nurmikon, trimmasin seinien ympärykset ja lopulta saksin ne alueet, mihin trimmrin sähköjohto ei ylttänyt. Mökkeilyyn tulee nyt parin viikon tauko, jona aikana kaikki kasvit roihahtavat hirveään kasvuvauhtiin. Se on sitten viidakon raivaus edessä viikatteella tai siihen mennessä hankittavalla polttomoottoritrimmerillä. Ns. ketoalue, joka ei ole (vielä) ihan sitä mitä haluaisin, tulee olemaan täynnä pitkää koiranputkea, nokkosta, voikukkaa ja muuta yhtä ihanaa. Toivottavasti seasssa on myös edes vähän säästettäviä kukkasia. Kukkaketoa olen tavoitellut, mutten vielä saavuttanut.