Brrhh, viileä oli tämä juhannus. Aattona sentään sää oli "ihan kiva" eli hyvä pihatyösää. Aurinko paistoi ja lämpötila oli ehkä sinä n. + 15. Juhannuspäivä ja seuraava päivä oli jo viileämpiä ja sateisia. Ainoana pihatyöpäivänä trimmattiin pihaa yli 3 tuntia putkeen. Minä revin käsillä pensaiden ja puiden ympäristöjä ja harvaoin perässä, kun MäcKaiver pärisytteli trimmeriä. Koko tontti tuli käytyä läpi kerralla. Näkymä on lievästi nyrhitty, mutta kyllä se siitä tasaantuu, kun rikkakasvit pääsevät taas vauhtiin.

Juhannukseen ja viikon vaihteeseen sisältyi tuttuja elementtejä pihatöiden lisäksi: saunomista ja grillausta/ savustusta. Juhannusaattona tehtiin "perinteiset hampurilaistornit" ja juhannuspäivänä uusia perunoita ja savustettua lohta. Juhannusravit jätettiin tällä kertaa väliin, kun ei huvittanut lähteä kylmästä värisemään vesisateeseen.

WP_000873-normal.jpg

Ja jestas sentään, uudessa kirsikkapuussa on muutama kirsikka kehittymässä. En osannut tätä odottaa, kun puu/ pensas on istutettu toukokuussa. Jospa tämä on vaan sellainen koeponnistus, jonka jälkeen puu vaipuu horrokseen muutamaksi vuodeksi. Saapa nähdä kuka kerää sadon, me vai linnut.

WP_000874-normal.jpg

Juhannusruusu oli jo vähän nuupallaan, mutta uusia nuppuja näyttää vielä tulevan.

WP_000862-normal.jpg

Lenkillä tutustuttiin lähitalon lampaisiin. Sieltä ne puskista määki, Japsityttö ei vaivautunut vastaamaan.