Enpä muista milloin viimeksi ovat syreenit ja juhannusruusut kukkineet yhtä aikaa. 

20160611_181429.jpg

Tämä vanha juhannusruusu se jaksaa kukkia. Nyt kukinta on vasta alussa ja nuppuja on paljon. En ole hoitanut sitä muuten kuin vaan ajoittain leikkelemällä kuolleita oksia. Muutamaan paikkaan pihassa olen siirtänyt poikasia tökkäämällä ne vaan hiekkaan ja vähän vettä päällle. Ja hyvin ovat lähteneet kasvuun.

Eilen illalla otin puheyhteyden Lappiin. Kylmä tuntui olevan; lämpökerrastot ja talvitakit päällä. Voi raukkoja. Saattaa olla, että kidutin puhekumppania kertomalla, miten on kaunis kesäilta ja ruusut kukkii. Eipä silti, on se tuuli täälläkin vähän viileä.

Japsitytön kanssa ei ole yritettykään tehdä mitään ihmeellistä tänä viikonloppuna. Muutamasta puusta ja pensaasta napsittiin kuivia oksia pois ja kirsikkapuita suihkutettiin mäntysuopavedellä. On nääs taas kirvoja tai mitä ne semmoset pienet, mustat, lehtiä syövät ötökät sitten ovatkaan. Niitä on molemmissa kirsikkapuissa, mutta ei vieressä olevissa omenapuissa tai luumupuussa.

Kävin kirpputorilla, mutta tein vain katselukierroksen. Alkaa olla jo kaikkea tarpeellista ja tarpeetonta, että entinen into alkaa olla mennyttä. 

20160611_181257.jpg

Kotoa toin jotkut vanhat muovihelmet lakanaverhon pidikkeeksi. Ihan söpö. Tässä olisi muutama DIY-projekti suunnitteilla mökin sisällä, mutta niiden aika on sitten, kun tai jos jää lomalla aikaa ikkunaremontin ja marjojen keruun väliin. Marjoista puheen ollen, niitä näyttää taas tulevan. Pensaat ovat raakileita täynnä.

Nyt mennään japsitytön kanssa saunaan. Hirsipihasauna on ihan parasta.