Viime perjantaina käwäisimme Wanhassa Raumassa. Siellä oli meneillään Pitsiwiikko ja ihan kiwasti oli porukkaa liikkeellä. Aurinko porotti suorastaan kuumasti, mutta minä ostin helteellä raumalaisen liikkeen perimmäisestä nurkasta löytämäni kewytuntuwatakin.

On tainnut tuo ikkunoiden kunnostus jäädä päälle. Puusepän tuotoksia odotellessa tein Rompe-päiviltä hommatusta vanhasta ikkunanpokasta muistitaulun eteiseen. Kulmarautojen malli on 1800-luvun lopulta, joten siltä ajalta lie koko poka. Korkki on 1990-luvulla Tiimarista ostamastani muistitaulusta. Ostin sen aikoinaan työpaikan työhuoneeseen, kun tympäännyin odottamaan muistitaulua työnantajan puolesta.

20160801_093728-1.jpg

Van se luottaa, sanoisi kainuulainen, eli saa kelvata.

Olen jo kauan kammonut nurkassa nököttävää  vaatekaapinrumilusta ja miettinyt, mitä sille tekisin. Kerran se taisi jo melkein päätyä kaatopaikalle, mutta mökin ainoana vaatekaappina se on jäänyt nurkkaan odottamaan tuunausta/ korvaavan kaapin hankkintaa.

20160731_112652-1.jpg

Ennen (ja tämä kaappi ei ole puuta nähnytkään) 

20160802_191206-1.jpg

.... ja jälkeen. Maali on Empire ja värisävy Dolomiitti. Väri on periaattessa harmaa, mutta eri valoissa se vihertää enemmän tai vähemmän.

Minulla oli kyllä vähän kunnianhimoisemmat suunnitelmat tuon kaapin suhteen, mutta tällä lomalla aika käy vähiin, kun on muutakin ohjelmaa. Voi olla, että tämä projekti jatkuu joskus myöhemmin. Todennäköisesti kuitenkin kaappi jää tuohon vaiheeseen, koska se ei pistä enää silmään.

20160804_150948-1.jpg

Kun tuo pensseli pysyy kädessä ja maalia oli vielä rutkasti jäljellä, vetäisin pari maalikerrosta myös saunarakennuksen ulko-oven sisäpinnalle. Se oli likaisenvalkoinen, koirien raapima ja pintaa komisti pari tarroista jäänyttä suikaletta. Empire-maali on pysynyt hyvin mökin ulko-oven sisäpinnalla jo vuosia, joten oletus on, että pysyy se saunankin ovessa.

MäcKaiver on askarrellut aurinkolämmittimen kanssa, kun se juutas ei toiminut. Sitä on pyöritelty, ruuvattu ja kolvattu. Lämmittimen sisällä oleva johto oli irti ja kun se pistettiin kiinni, alkoi laite humista ... tais siis vinkua, siristä ja humista aika kovaäänisesti. Nyt kaipaisin jo äänenvaimeninta varsinkin, kun se menee pois päältä ja kohta taas käynnistyy, ja menee pois päältä ja ... Ei sitä pirukaan kuuntele, mutta humiskoot talven muuten hiljaisessa mökissä.

20160803_200841.jpg

MäcKaiver poimi herukat ja minä hoidin mehustamisen. Nyt on punaherukkamehua ja sekamehua puna- ja mustaherukoista. Viimeiseen satsiin lisäsin vielä vähän mansikoita.

Välillä piti vähän leikkiä tyttöjen kanssa.

20160730_105815.jpg

Treenattiin Japsitytön kanssa "nakkikärrissä" istumista. Nakit sirotellaan kärryyn ja Japsityttö tuupataan sinne ja sitten pari kertaa juhannusruusun ympäri. Japsitäti tepsutteli huolissaan perässä, että mitä täällä tapahtuu. Japsityttö ei ole ihastunut kärryssä istumiseen, mutta se on kyllä innoissaan paikalla aina, kun kärryä vähänkään siirretään, koska se elätelee toivetta, että sieltä löytyisi taas nakkia.

Tänään tuli sade rankka ja näyttääpä huussin katto vuotavan, hoh hoijaa.