Mökin piha oli kukkeimmillaan; omenapuista kuusi oli täydessä kukassa ja angervopensasaidan kukat puhkesivat kukkaan. Uusissa kirsikkapuissa (tai oikeastaan puuksi leikatuissa pensaissa) oli kukinta jo hiipumassa.

WP_000773-normal.jpg

Omenapuista kuului lupaavaa surinaa.

WP_000786-normal.jpg

Angervopensasaita kuvattuna tihkusateessa. Harmillista, että angervo kukkii niin lyhyen aikaa. Nyt, kun sitä on siroteltu tontin rajoille, se kukkii tämän pitkän pensaan lisäksi vähän siellä sun täällä.

Istutin kesäkukkia betonirinkuloihin ja purkkeihin. Betonirinkuloihin oli pesiytynyt muurhaisia ja ensin niitä yritettiin tappaa aspartaamilla makeutetulla mehulla, mutta kun se näytti vain villitsevän muurhaiset, hain varastosta Raidia, joka tappaa erityisesti muurhaiset. Saa nähdä, kuolevatko siihen myrkytykseen myös kukat. En uskalla levittää Raidia pihaan, sillä samalla tantereella maata nuuskuttaa ja multaa mussuttaa japsityttö. Ajoittain siellä näyttää pyörivän myös naapuruston kissat. Välillä olen häätänyt muurahaisia kanelilla, mutta niillä on tapana palata takaisin.

WP_000778-normal.jpg

Pelargoniaa ja lobeliaa alkuvaiheissaan. Betonirinkulan takana näkyy komeasinikuuliljan siirrännäinen. Harvensin komeasinikuunliljapenkkiä ja tyrkkäsin muutaman siirrännäisen kasvamaan talon päätyyn. En tehnyt sinne varsinaista kukkapenkkiä, kun näyttää siellä selvinneen myös viime vuonna siirtämäni liljat, joille vaan kaivoin kuopan, lisäsin multaa ja tökkäsin kukat sinne.

WP_000771-normal.jpg

Tässä betonirenkaassa piti kasvattaa yrttejä, mutta enpä saanut sitä aikaan, että olisin jo aiemmin aloittanut kasvattamisen siemenistä. Niinpä istutin siihen muutaman samettiruusun. Tämän betonirinkulan vieressä oli - siis korostan sanaa oli - koristeheinää, mutta MäcKaiver veti sen alas ruohonleikkurilla. Saapa nähdä toipuuko se tästä alkukesän parturoinnista.

Viikonloppuna lämpötila lähenteli +30 astetta, mutta sitten viileni nopeasti. Vielä sunnuntai-iltana imuroin autoa hikipäässä hirveässä helteessä ja seuraavana aamuna lämpötila oli pudonnut varmaan miltei 20 astetta. Koiran aamu-ulkoilutuksessa piti taas turvautua tuulitakkiin.

WP_000756-normal.jpg

Punkero halusi tepastella rantaan asti.