Mummonmökin 8. kausi käynnistyi tutuissa merkeissä. Ensi alkuun pistettiin talo kuntoon ja vedet päälle. Oltiin siinä vähän aikaa epäuskoisina, että eikö muka mitään vikaa vesilaitteissa. No, ei se riemu kauaan kestänyt, kun kävi ilmi, että saunan hana vuotaa. Ja niin vuoti keittiön hanakin. Käytiin ostamassa varaosia yksi kerrallaan eli kaksi kertaa. Omatoiminen MäcKaiver ryhtyii purkuhommiin sillä seurauksella, että piti sulkea vedet ja  kutsua putkimies paikalle. Putkimies alkaa olla meille jo vanha tuttu.

Sää oli lämpimämpi kuin viime juhannuksena. Niinpä söimme pitkästä aikaa ulkona.

20160430_144756.jpg

Tässä alkamassa lettukahvit ja japsitytölle on oma lettu. Vappuaattona tehtiin perinteiset hampurilaistornit.

20160430_091414.jpg

Näitä putkahtelee edelleen kukkapenkissä. Istutin sipulit ehkä noin viisi vuotta sitten.

Vappuriehaan kuului ... tietysti... haravointia ja omenapuiden leikkuuta. Yhdeltä tontin kulmalta poistettiin talven aikana iso pihlaja poikasineen. Se tiesi pientä risusavottaa. Nyt odotellaan kantojen jyrsintää ja sitten alkaa pensasaidan pidentäminen. Jotain kivaa rakennelmaa, joka edellyttää kaivamista, mielisin ko. nurkkaan - porttia tai jotain.

20160429_185908.jpg

Osallistumme "Miljoona linnunpönttöä" -kampanjaan ostamalla (kyllä, ostamalla) pari linnunpönttöä pikkulinnuille. Rekisteröin ne ja näytti siltä, että ainakin tätä pönttöä kävi jo tinttikiinteistövälittäjä vilkaisemassa. Räkättirastaat eivät pönttöjä tarvitse, taas ne näyttävät tehneen pesän pihakoivuun.

20160430_172615.jpg

Tempaisin kursia kokoon uudet verhot. Kangas on Marimekolta (Maija Isolan Koppelo vuodelta 1961). MäcKaiver ei ollut ihan vakuuttunut, kutsuu kankaan kuvioita räksänmuniksi.