Toinen viikko alkoi keksimällä japsitytöille vaihtoehtoinen aamukävelyreitti.

Tässä vaiheessa kahdeksan tassua pisti jarrut päälle. Ei yhtään enää eteenpäin vaan täyskäännös, koska pikkupäihin mahtui vain yksi ajatus eli mökillä odottava kana-aamiainen. Selvää laiskistumista on ilmassa.

WP_000407-normal.jpg

Yhtenä helteisen päivän iltana kävimme keskustassa kahlaamassa joessa. Jopa Japsitätikin pisti kerralla kaikki neljä tassuaan veteen ja kahlaili polviniveliin saakka. Japsityttö kahlasi vedessä kylkiään myöten ja syöksyi veteen aina uudestaan ja uudestaan.

WP_000420-normal.jpg

Ovien hionta ja maalaus jatkui. Tässä saunan ovi ennen ja jälkeen. Oven maali on Uula-maalin pellavaöljymaali, jonka sävy on Uni. Hmn... tavoittelin siniharmaata, mutta kyllä tuo aika siniselle näyttää ainakin vielä.

WP_000389-normal.jpg

 

WP_000449-normal.jpg

Talon päätylautojen maalausoperaatio on vielä vaiheessa - hiontavaiheessa. Katon ruuvaus on suoritettu harjapeltiä lukuunottamatta.

Naapurustosta on tullut ja on tulossa lisää puuta polttopuiksi. Naapuri kaataa muutaman puun ja siinä rytäkässä kaatuu myös hänen naapuritontiltaan puita. Kävin kysymässä, josko sieltä irtoisi meillekin polttopuita ja ystävällisesti lupasivat kaksi kuusta ja yhden lepän sekä yhdestä männystä isot oksat. Lisäksi saimme pihaan tuotuna ja halonmittaan sahattuna pari kuivaa runkoa. Jee, nyt ei tartte vähään aikaan ostaa halkoja.