Sitkeät sissit aloittavat vapun mökillä sääolosuhteista piittaamatta. Muutamaan aiempaan vappuun verrattuna on nyt vähän kylmempää, mutta kuitenkin kohtuullisen inhimillistä. Ensimmäisenä yönä päällä oli täkki, sähköpeitto ja viltti, mutta seuraavina öinä on pärjätty jo parilla peitolla. Patterit ovat koko ajan päällä ja hellan hormia olen lämmittänyt polttamalla tikkuja.

WP_000190-normal.jpg

Pöytä sai uuden vakstyykin.

Aurinko paistaa, mutta tuuli on viileä. Vappupäivänä pihassa oli varjoisassa kohdassa vielä pieni jäinen kohta ja kun kävimme joella katselemassa kevään merkkejä, ohitsemme lipui pari jääkokkaretta. Pihassa kukkii krookukset ja syksyllä viimetöikseni istuttamani tulppaanit ovat nousemassa maasta. Pensaissa on silmuja ja pisimmällä näyttää olevan mustaherukka ja syreeni. Nyt näyttää sille, että kaikki (vähäiset) kasvit ovat selvinneet talvesta.

WP_000189-normal.jpg

Japsityttö seuraa, kun jääkokkareet menevät menojaan.

WP_000188-normal.jpg

WP_000198-normal.jpg

Olikohan tämä kaukasianmaksaruoho(?).

Jaa, vaan saapi nähdä, miten omenapuut kukkivat tänä keväänä. Innostuin taas vähän leikkelemään niitä niin, että naapurikin huomautti, ettei nyt ole omenapuiden leikkuuaika. Hän ehdotti, että tulisin ensi keväänä maalis-huhtikuussa pätkimään kaikista puista pari metriä pois, niin osa puista saattaisi elpyä uuteen kukoistukseen. Puut ovat olleet hunningolla pitkään, joten pieni näpertely ei enää auta. Juu, näin täytynee tehdä.

Lähin mökkinaapuri on vaihtumassa isästä poikaan, mutta arvelen, että meno jatkuu aikalailla samanlaisena eli hyvin rauhallisena. Edellinen iäkkääksi elänyt naapuri siirtyi "autuaamille kalastusvesille", mikä ei tullut yllätyksenä.