Kenttä täynnä puuta (huokaus). MäcKaiver karsi oksia ja viskoi pieniä oksia lavalle sekä katkoi järkäleitä "halonmittaisiksi".

WP_000482-normal.jpg

 

Ja puuteemalla jatkettiin... Omenoista sokerimiron oli melkein kypsää ja ananaskaneli kypsä, joten ne helisteltiin puista ensimmäisinä. Sokerimironista kokeilin tehdä marinoitua omenoita ja nyt odottelen muutaman päivän maistaakseni, tuliko niistä hyviä. Pienten omenien kuoriminen ja pilkkominen on aika työlästä, mutta niiden marinointi oli helppoa. Tein sokeriliemen, jossa on sitruunamehua, inkivääriä ja kanelitanko (vanilijatangon sijasta, kun sitä ei löytynyt lähikaupasta, enkä muutenkaan ole vanilijan ystävä) ja liemen ja omenien nopea kiehautus ja sitten purkkeihin. Ensi viikolla pitäisi pudottaa puista valkea kuulas ja punakaneli, mutta onneksi ne menevät jatkojalostukseen muualle.

WP_000485-normal.jpg

 

Kolmas kerta toden sanoo... talon valkoiset päätypuut saivat kolmannen ja viimeisen kerroksen pellavaöljymaalia. Tässä on tiedossa onneksi muutama lämmin ja aurinkoinen päivä, joten jospa maali kuivuisi hyvin.