Hellettä ulkona, mutta sisällä on viileää. Mummonmökki on viritelty täyteen kesäkuntoon ja tänä vuonna tänne leiriydytäänkin piiitkäksi aikaa. Vapaata on joulukuun alkuun (vuorotteluvapaa), mutta mökkikausi ei sentään jatku ihan niin pitkälle. Me nautimme seniorikoiran kanssa joka hetkestä!

Kun en ole vuosikymmeniin vaihtanut työnantajaa, pidin lähtökahvit - en läkisijäiskahveja (vielä-kään). Sieltä tuli lähtölahjaksi villasukat (aina tarpeen kylmillä lattioilla) ja viiniköynnöksen taimi. Sain valita minkä tahansa kukan ja otin tuon taimen. Jännittävää nähdä jääkö se henkiin ja tuleeko satoa ... jonain syksynä.

IMG_20180528_151255.jpg

Astiat on täytetty kesäkukilla.

Tein kiviympyrän, johon pohjalle vetäisin kangasta ja kivi- ja sorakerroksen ja päälle multaa. Ehdin istuttaa siihen pari samettiruusua ja keskelle yhden Marketan ja nukkua yön yli, minä aikana joku p-keleen kissa ehti pissiä tuoreeseen multaan ennen ainoankaan yrtin istuttamista. Aamulla oli mullassa kuoppa ja syyllisen tassun jäljet. Kissaihminen vinkkas, että yrttien ympärille pitää laittaa kiviä, mikä on ainoa heidän omaan kissaansa tehonnut keino. Olen nyt kuulemma perustanut kissanvessan sen reviirille. Ja kattia kanssa.

IMG-20180529-WA0001.jpg

Saapa nähdä tepsiikö tämä. Jos tepsii, niin jatkan lajikkeiden lisäämistä. Vielä ajattelin virittää päälle kanaverkon, koska jänöset... Multaan tupsuttelin kanelia, koska muurahaiset...

Taivaalta ei ole tullut pisaraakaan vettä aikoihin, joten aamuisin teen kastelukierroksen pihassa. Tämä täytyy tehdä hanavedellä kunnes sadevesitynnyrit täyttyvät.

IMG_20180529_040043.jpg

Aamuyöllä klo 4 oli nätti kuutamo.