Mökkikausi alkoi ja mitä mukavimmissa merkeissä Luolamiehen ja Luolamiehen Äidin kanssa. Aurinko paistoi ja lämpötila kipusi yli 20 asteen. Siis huhtikuussa! Ohjelmaan kuului tietysti siivousta, haravointia, saunomista ja grillausta, aah. Ulkohuussikin tuli tyhjennettyä Luolamiehen tarkkuudella.

Ensimmäisenä iltana mökin valtasivat hyttyset, ne pienet verenhimoiset inisiät. Nekin olivat selvästikin odottaneet mökkikauden alkua, mutta Raidilla niistä päästiin. Isot kimalaiset olivat myös heräänneet ja ne näyttivät vielä olevan keväästä pökerryksissä. Pihassa lenteli perhosia ja lintusia, joiden lajeja en kyllä tunnista. Sama se, pensaista ja puista kuului kilpalaulantaa.

Syksyllä viimeisiksi teoikseni syydin multiin 100 krookuksen sipulia. Niistä ensimmäiset pinnistävät katolta pudonneiden viimeisten pienten lumikasojen alta.

Takana yli tuhannen kilometrin mittainen pääsiäisen rengasmatka, jolla haimme viimeiset (?) huonekalut.

Kahvipöytä... Äidin löytämä ja kunnostama, että kiitos vaan!

Kirjoituspöytä tai oikeammin vanha morsiuspöytä...

Mummolta peritty singer televisiopöydäksi...

Eiköhän nuo pöydät ala jo riittää. En kuitenkaan mene vannomaan mitään.

Paluumatkalla kotiin pudotimme vielä jäteasemalle 1/2 peräkärryllistä tavaraa; parina kesänä tehdyn remontin jätteitä, vanhoja maalipurkkeja sekä mökistä ja pihalta löytynyttä erinäköistä ja -kokoista roinaa. Samassa kasassa lähtivät myös mökin seinille kiinnitetyt vanhat sähköpatterit, joiden säädöt olivat a) ei toimi ja b) tulikuuma.

Japsityttö otti erivapauksia, mökillä saa vaikka nukkua vieressä.