Vappu on työläisten juhla! Seitsemäs mummonmökkikausi käynnistyi erilaisten kunnostustöiden merkeissä - kuinkas muutenkaan.

Mökille ajettaessa naureskeltiin, että ihan varalta pitäisi olla nimikkoputkimies, jonka saisi hälytettyä tarpeen tullen paikalle. Hymy hyytyi, kun tultiin mökille ja ensi töiksi päästettiin vesi putkiin. Keittiön tiskipöydän alla lorisi vesi ja saunasa vesi suihkusi lliitoksista pitkin seiniä ja ikkunaverhoa. MäcKaiver juoksi katkaisemaan vedet ja siinä sitä ihmeteltiin, että mitä h...ttoa! Oli vappuaaton iltapäivä... Soitin puhelimessani olevaan putkissentajan numeroon. Ei vastausta. Sitten saatiin kiinni toinen putkiasentaja, joka lupasi tulla jos ehtii. Onneksi ehti ja tuli kun tiesi, että olisimme muuten ilman vettä. Naapuri onneksi jo ehti luvata meille vettä ensi hätään. 

Vuotokohtien tukkiminen osia vaihtamalla ja liitoksia korjaamalla kesti pari tuntia. Siinä tiimellyksessä MäcKaiverilla jäi saunan hanan vipu käteen ja sekin piti korjata. Lisää remonttia on tiedossa, sillä putkiasentajan mukaan vuosien saatossa tiskipöydän alle on rakentunut kaikkien pukivaurioiden äiti, minkä hän lupasi tulla joskus korjaamaan. Kun kerroin, että saunan lämminvesivaraaja on täyttänyt 32 vuotta hän sanoi, että se on kunnioitettava saavutus varsinkin näissä olosuhteissa. Nyt ovat juoksevat vesiasiat kunnossa nk. tulovesien osalta... toistaiseksi.

Sillä aikaa kun MäcKaiver ja putkiasentaja olivat putkiston kimpussa, laittelin mökkiä ja vierashuonetta kesäkuntoon. Talvella tuotiin MäcKaiverin huushollista nojatuoli, jonka sijoittaminen paikalleen pyöräytti muita huonekaluja ympäri mökkiä. Taloon tuli varsinainen Archie Bunkerin tuoli, joka... no... on aika hallitseva. Siinä vaan on aika kiva loikoilla, joten voi olla, että tämä A. omii sen 😊.

20150502_101841.jpgKuva hämää, tuoli on iso. Tuossa jo loikoilin katsomassa surkeasti mennyttä Suomi-USA-ottelua.

Muuten vappuriehaan kuului lähinnä pihatöitä.

20150501_125634.jpg

Pensasaita kapeni ja mataloitui pensasleikkurilla. Lisäksi omenapuut ja tammet menettivät muutaman oksan.

20150501_125657.jpg

Pärinälaitteet jätin suosiolla MäcKaiverille ja vetelin pihaa haravalla.

2015-05-01%2019.28.32.jpg

Käpytikka kävi nakuttamassa omenapuuta ja vei mennessään herkkuja. Taitaa olla ennestään tuttu tyyppi, sillä samanlaisen veitikan on kuultu ja nähty nakuttavan myös naapurin puita aiempina kesinä.

20150503_113655.jpg

Japsityttö luovutti osan muhkeasta turkistaan linnuille ja oraville pesän pehmusteeksi.

Tästä tämä kausi sitten käynnistyi. Viime syksynä lupasin (mutta en vannonut), että seuraavana (tänä) kesänä ei tehdä remonttia. Jos toinen tahtoo, saa tehdä, mutta ei saa pakottaa toista osallistumaan. Juuh, näinköhän. Kesälistalla on nyt

- kolmen länsipuolen ikkunan kunnostus

- liiterin takana olevan katoksen jatkaminen ja halkojen siirto sinne

Lisäksi saunan harmaavesiasia odottaa selvittelyä. Ei muuta. Juuh, vannomatta paras.